Från Nyhetsmorgon

Nässelsoppa med ägghalvor

Nässelsoppa med ägghalvor
Foto: Fredrik Sandin Carlson
4

Du behöver

  • 2-3 liter färska späda nässlor
  • 1 knippa finklippt gräslök
  • 2 msk smält smör
  • 0,5 dl maizenaredning (ljus)
  • 2 st höns- eller grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dl creme fraiche
  • salt
  • vitpeppar
  • muskotnöt, malen eller hel riven
  • 4 st hårdkokta ägg till servering

Gör så här

  1. Rensa nässlorna och förväll dem i 6 minuter i ca 5 dl vatten.
  2. Sila av kokvattnet i en stor kastrull och koka upp buljongtärningarna tillsammans med det smälta smöret.
  3. Koka i 2-3 minuter och se till att buljongen löser sig ordentligt.
  4. Finhacka nässlorna om det behövs och lägg dem i soppan.
  5. Tillsätt maizenaredningen och creme fraichen. Koka ett par minuter till, så att soppan tjocknar lite av redningen.
  6. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
  7. Servera med ägghalvor och gräslök.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept