Från Köket

Cajungryta med kräftor, majs och whisky

Du behöver

  • 3 st majskolvar
  • 0,5 kg frysta kräftor, gärna små
  • 300 g sötpotatis
  • 100 g rimmat sidfläsk, tärnat
  • 1 st gul lök, hackad
  • 2 st vitlöksklyftor, finhackade
  • 1 l hönsbuljong
  • 1 tsk chilipeppar eller cajun seasoning
  • 1 msk rökt chilipasta eller chipotlechili
  • 1 msk farinsocker
  • 1 dl whisky

Gör så här

  1. Fräs majs i bitar med lök, vitlök och rimmat fläsk. Lägg i potatisen hel om den är liten, dela den annars i bitar. Tillsätt buljong, chili och kryddor. Sjud under lock ca tio minuter.
  2. Tillsätt kräftor och whisky. Koka ytterligare tio minuter. Salta måttligt eftersom kräftorna är salta. Servera med bröd och smör.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept