Från Nyhetsmorgon

Grillad lök med ansjovis- och tomatsmörsås

4

Du behöver

  • 8 st färska lökar
  • 2 msk rapsolja
  • 0,25 st gul lök
  • 1,5 dl vitt vin
  • 75 g osaltat smör
  • 2 st tomater
  • 50 g ansjovisfiléer
  • salt och vitpeppar

Gör så här

  1. Putsa lökarna och skär av blasten. Lägg ner dem i en kastrull och koka i 2 minuter. Kyl lökarna i isvatten och dela dem i två delar. Torka dem väl och och pensla med rapsolja.
  2. Finhacka den gula löken, lägg ner hacket i en kastrull och häll på vinet. Koka löken tills hälften av vinet finns kvar. Blanda ner smör i små klickar och smaksätt såsen med ansjovisspad och vitpeppar.
  3. Skålla och skala tomaterna och ta bort kärnhuset. Skär tomatköttet i små bitar och lägg bitarna åt sidan så länge. Grilla den färska löken på låg värme så att den blir varm rakt igenom.
  4. Lägg upp löken på tallrik och lägg på ansjovisfiléerna. Värm tomatköttet i smörsåsen och häll över den grillade löken.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept