Skånsk ålmacka

Skånsk ålmacka
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

Skånsk ålmacka

15 ingredienser

25 min

Kavring med äggkaka, rökt ål och äppelsallad.

Ingredienser

portioner
  • 10 cocotteformar (7 centemeter i diameter)
  • 10 skivor kavring
  • 500 g rökt ål (filévikt)
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 3 ägg
  • 1 krm salt
  • smör, till formar och bröd
  • 2 Granny Smith äpple
  • 2 knippen gräslök
  • 2 knippen dill
  • 1 dl krasse
  • 3 msk vinägrett
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölet med en deciliter av mjölken. Vispa till en slät och klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt. Smöra formarna. Fyll i äggsmeten. Baka av i ugn cirka 10 minuter. Låt svalna.
  2. Tryck ut 10 rundlar av kavringen, lika stora som äggkakan.
  3. Strimla äpplet i tunna stavar. Skär gräslöken i 4 centimeter långa strån, plocka dillen och klipp krassen. Blanda med vinägretten och krydda.
  4. Smöra kavringen, placera äggkakan därpå, sedan ål och till sist äpplesalladen.