Från Nyhetsmorgon

Skånsk ålmacka

25 min
10
Skånsk ålmacka
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
25 min
10

Du behöver

  • 10 st cocotteformar (7 centemeter i diameter)
  • 10 skivor kavring
  • 500 g rökt ål (filévikt)
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 3 dl mjölk
  • 3 st ägg
  • 1 krm salt
  • smör till formar och bröd
  • 2 st granny smith-äpplen
  • 2 knippen gräslök
  • 2 knippen dill
  • 1 näve krasse
  • 3 msk Vinägrette
  • salt
  • peppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölet med en deciliter av mjölken. Vispa till en slät och klumpfri smet. Tillsätt resten av mjölken, ägg och salt. Smöra formarna. Fyll i äggsmeten. Baka av i ugn cirka 10 minuter. Låt svalna.
  2. Tryck ut 10 rundlar av kavringen, lika stora som äggkakan.
  3. Strimla äpplet i tunna stavar. Skär gräslöken i 4 centimeter långa strån, plocka dillen och klipp krassen. Blanda med vinägretten och krydda.
  4. Smöra kavringen, placera äggkakan därpå, sedan ål och till sist äpplesalladen.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept