Romsås med dill

20 min
Romsås med dill
Foto: Fredrik Sandin Carlsson

En utmärkt sås till fisk och skaldjur som är både syrlig och gräddig.

12 december 2007
Visa mer
20 min

Du behöver

  • 2 st schalottenlökar
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl vitt vin, torrt
  • 4 dl fiskbuljong eller fiskfond
  • 3 dl grädde
  • 1 msk maizena
  • salt
  • peppar
  • 1 msk olja att steka i
  • 50 g laxrom
  • 2 knippen dill

Gör så här

  1. Hacka löken och fräs den i en kastrull. Pressa vitlöken och tillsätt den. Blanda i vinägern och vinet och låt koka i 1-2 minuter.
  2. Häll i fiskbuljongen eller fiskfonden och koka ner så att vätskan reduceras till hälften.
  3. Tillsätt grädden och koka upp såsen igen. Red sedan med maizena utrört i lite vatten. Blanda i laxromen och dillen och smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept