Från Nyhetsmorgon

Sallad med kycklinglever

25 min
4
Från Nyhetsmorgon

Kycklinglever är en mycket bra råvara med en fin smak. Stek den väl, men inte för länge så att den inte blir torr och trådig.

15 november 2007
Visa mer
25 min
4

Du behöver

  • 500 g kycklinglever
  • smör
  • salt
  • peppar
  • 150 g färska champinjoner
  • 15 st körsbärstomater
  • 0,5 st gurka
  • 10 st salladslökar
  • 1 paket grönsallad, rossosallad, endivesallad

Portvinsdressing och tillbehör:

  • 1 st schalottenlök
  • 0,5 dl vinäger
  • 1,5 dl olivolja
  • 0,5 dl portvin
  • 1 tsk grönpeppar
  • salt
  • peppar
  • solrosgroddar till servering
  • grovt bröd att äta till servering

Gör så här

  1. Skölj och skiva gurka, champinjoner och tomater. Skala och hacka schalottenlöken. Koka upp en kastrull med vatten, skala salladslöken och koka den lätt.
  2. Skolj salladen och arrangera en salladsbädd på en tallrik.
  3. Hetta upp en stekpanna och lägg i lite smör. Stek levern väl, salta och peppra. Lägg upp levern ljummen på salladsbädden. Servera med ett grovt bröd och portvinsdressing. Toppa med solrosgroddar.
  4. Portvinsdressing: Blanda den hackade schalottenlöken med de andra ingredienserna och smaka av med salt och peppar.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept