Från Nyhetsmorgon

Kräftsallad med kräm på palsternacka

Du behöver

  • 8 st kräftor med stjärten skalad
  • 8 blad plocksallad
  • olivolja, salt och peppar
  • 1 st schalottenlök i tunna skivor
  • 1 st tomat, urkärnad och fint tärnad
  • 2 msk finskuren gräslök
  • 1 dl skalad och tärnad palsternacka
  • 1 dl grädde
  • 0,5 dl mjölk
  • 1,5 dl färskost
  • salt och peppar
  • dill till garnering

Gör så här

  1. Koka upp palsternackan med grädden och mjölken. När palsternackan blivit mjuk, mixa till en slät kräm.
  2. Blanda i färskosten och smaka av med salt och peppar. Låt svalna i kylen och stelna till.
  3. Vänd upp salladen i lite olivolja samt salt och peppar. Vänd i tomater, schalottenlök och gräslök.
  4. Forma salladen till en boll och lägg mitt på tallriken. Häll krämen över salladen och placera ut kräftorna.
  5. Garnera rikligt med dill.
  6. Vill man äta detta som en varmrätt rekommenderar jag lite färskpotatis som vänts upp med lite hackade örter och smör. Samt knäckebröd med en skiva västerbottenost.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept