Från Nyhetsmorgon

Tekaksrulle med färskost och serranoskinka

12

Du behöver

  • 2,5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 75 g smör
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk socker
  • 10 dl vetemjöl
  • 150 g kesella gourmet
  • Fyllning:
  • 350 g kesella gourmet
  • 3 st avocado
  • 300 g serranoskinka eller parmaskinka
  • 1 msk finstrimlad basilika
  • 3 msk finhackad gräslök
  • 1 st finhackad rödlök
  • 150 g soltorkade tomater
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Lös upp jästen i mjölken och tillsätt de övriga ingredienserna. Arbeta alltsammans med degkrok till en seg och elastisk deg cirka 5 minuter. Låt degen vila under bakduk i 30 minuter. Smöra en bakplåt. Kavla ut degen lika stor som plåten och nagga väl med en gaffel. Lägg över degen på plåten och täck med en bakduk. Låt jäsa i 45 minuter till dubbel storlek. Sätt ugnen på 250°. Baka i cirka 7 minuter i mitten av ugnen. För genast över den bakade tekaksplattan på ett galler och täck med en bakduk så att den inte torkar.
  2. Tärna avocado och tomater i små tärningar. Strimla skinkan tunt. Blanda alla ingredienserna till en röra krydda med salt och peppar. Kantskär tekakan och bred på fyllningen. Rulla ihop och spänn den försiktigt. Låt den vila i kylen en stund innan den serveras och skäres upp. Servera gärna en sallad på späda skott och örter brevid.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept