Kokoskyckling från Kenya

En afrikainspirerad rätt med stekt kyckling och smak av kokos.

Detta recept har försvenskats. Normalt används getkött.

23 mars 2012
Visa mer
4

Du behöver

  • 1 st kyckling, delad i 4 delar eller 4 kycklingklubbor
  • olja till stekning
  • 1 st hackad gul lök
  • 1 st röd spansk pepparfrukt, ansad och strimlad
  • 2 st hackade vitlöksklyftor
  • 1 tsk ingefära
  • 1 tsk curry
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk socker
  • rivet skal av 1/2 citron
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 st hönsbuljongtärning
  • 1 burk kokosmjölk, 165 ml
  • ev. lite vatten
  • kokosflingor

Gör så här

  1. Hetta upp olja i en stekgryta. Lägg i lök, pepparfrukt, vitlök och kryddor.
  2. Rör om och fräs några minuter.
  3. Lägg i kycklingen och bryn den runt om ca 5 minuter.
  4. Tillsätt citronskal, tomatpuré, buljongtärning och kokosmjölk.
  5. Lägg lock på grytan och bräsera 25-30 minuter.
  6. Strö lite kokos på kycklingen.
  7. Servera med ris.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept