Från Nyhetsmorgon

Älgfärsjärpar med ädelost

4

Du behöver

  • 400 g älgfärs
  • 1 st ägg
  • 2 dl ströbröd
  • 25 g ädelost
  • 3 dl gräddmjölk
  • salt och peppar
  • smör till stekning
  • 200 g färsk höstsvamp
  • 1 kvist färsk rosmarin
  • 2 st schalottenlökar
  • 1 msk balsamicovinäger
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 2 msk rönnbärsgelé
  • 0,5 st gurka
  • salt
  • mandelpotatis

Gör så här

  1. Smula ädelosten i gräddmjölken, lägg i ströbrödet och låt svälla. Lägg ner älgfärsen och krydda med salt och peppar. Forma till avlånga bollar, bryn i smör i stekpanna, lägg dem sedan i 175 grader varm ugn i ca 10 min.
  2. Hacka svamparna grovt, skiva schalottenlöken, dra av bladen av rosmarin och finhacka. Stek blandningen i smör, salta och peppra. Dutta i balsamicovinägern.
  3. Skala och kärna ur gurkan, strö lite salt på och låt stå i ca 10 minuter. Riv sedan gurkan och skölj av saltet.
  4. Blanda rönnbärsgelé och yoghurt, vänd ner gurkstrimlorna.
  5. Skala mandelpotatisen, koka upp i saltat vatten, låt koka i 5 minuter, dra sedan av kastrullen från plattan och låt stå i 10-15 minuter. Pressa strax före servering.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept