Från Nyhetsmorgon

Kyckling- och räkroulad med kålrot, kanel och ananas

4

Du behöver

  • 4 dl räkor med skal
  • 1 st citron
  • 2 st lökar
  • 1 knippe dill
  • 0,25 tsk malen kanel
  • 2 st stora kycklingbröst à 300 g
  • 0,5 kg kålrot
  • 1 dl olivolja
  • 1 bit färsk ingefära
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 knippe gräslök
  • 0,25 st ananas
  • lite vitkål
  • 1 tsk florsocker
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Räkorna skalas och hackas, smaksättes med citronskal, finhackad lök och dill, samt lite kanel. Gör skivor av kycklingbrösten. Rulla till potionsbitar med räkblandning i. Stek. Kålrot skärs ut så att bitarna passar ihop 2 och 2. De ska vara lite höga. Koka bitarna lätt i saltat vatten. Smaksätt med olja, salt, peppar och ingefära. Stek dem därefter färdiga i stekpanna. Köttet serveras på kålrötterna.
  2. Räkskal, puts och ben från köttet bryns med dillstjälkar och lök. Vatten tillsätts och en buljong kokas av alltsammans. Sila och koka ner tills buljongen är kraftig. Smaksätt med salt, peppar och lite grädde. Serveras i kopp till maten.
  3. En skål med ananassallad serveras till: Finhackad ananas smaksätts med finskuren gräslök, lök, vitkål, salt, peppar, florsocker och citron.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept