Från Nyhetsmorgon

Sjömansbiff

4

Du behöver

  • 800 g benfritt nötkött
  • 4 st medelstora gula lökar
  • 1 kg potatis
  • 2 dl buljong från tärning
  • 33 cl lättöl
  • 1 st lagerblad
  • 1 tsk timjan
  • salt, peppar från kvarn
  • smör och olja till stekning
  • hackad persilja till servering

Gör så här

  1. Skala och skiva löken. Skala potatisen och skär den i 1 cm tjocka skivor.
  2. Skär köttet i 8-12 skivor och banka ut dem lite. Bryn köttet i en stekpanna med smör och olja. Salta och peppra. Stek sedan löken vackert brun och lyft upp den. Fräs ur pannan med lite buljong.
  3. Varva kött, lök och potatis i en gryta och slå över fonden från pannan och fyll på med öl och mer buljong så att det täcker. Lägg i lagerblad och timjan. Låt grytan småkoka tills köttet känns mört. Smaka av och strö hackad persilja över. Servera.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept