Från Köket

Saltimbocca Romana

4

Du behöver

  • 600 g kalvinnanlår
  • 4 skivor parmaskinka
  • färsk salvia
  • mjöl och smör

Sås:

  • 5 dl oxbuljong
  • 3 dl rödvin
  • 1 st gul lök
  • kryddpeppar, lagerblad, timjan
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Skär köttet i fyra tunna skivor. Lägg på salvia. Lägg över parmaskinkan och fäst ihop skivorna med tandpetare. Vänd köttet i mjöl och stek det sedan i lite smör. Lyft ur köttet.
  2. Skiva löken och fräs den i en stekpanna. Pudra över med mjöl och koka ihop med buljong, rödvin, kryddpeppar, lagerblad och timjan. Smaka av med salt och peppar. Lägg tillbaka köttet i stekpannan.
  3. Servera med pasta.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept