Grillad utskuren pigghamskotlett

4

Du behöver

  • 500 g pigghamkött
  • 300 g karljohansvamp
  • 150 g sticklök
  • 2 kvistar dragon
  • 50 g hasselnötter
  • smör, salt och peppar

Sås:

  • 150 g burkmajs
  • 3 dl kycklingbuljong
  • 150 g osaltat smör
  • 0,5 st vitlök
  • 1 msk timjanolja

Gör så här

  1. Sås: Rosta majsen försiktigt i ugnen med vitlöken, 180 grader ca 15 minuter. För sedan över till kastrull och koka upp tillsammans med kycklingbuljongen. Mixa och sila. Smöra upp och smaka av med timjanolja, salt och peppar.
  2. Putsa pigghamköttet och skär ner i portioner. Grilla i het grillpanna. Rensa karljohansvampen och löken och hacka dragonkvistarna. Smörfräs svamp, lök och dragon.
  3. Vid servering: Ställ in köttet i 200 graders ugn i 5-6 minuter. Arrangera allt snyggt på en tallrik. Slå sås runt om.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept