Från Nyhetsmorgon

Fläskkotlett med rostade grönsaker i getostdressing

4

Du behöver

  • 1 st squash
  • 2 st tomater
  • 1 st rödlök, skalad
  • 1 st aubergine
  • 1 st röd paprika, urkärnad
  • 1 st fänkålsstånd
  • 2 st kokta potatisar, medelstora
  • salt, peppar
  • 3 msk olivolja
  • 4 st fläskkotletter
  • 1 kruka färska örtkryddor, t ex basilika, timjan eller oregano

Getostdressing:

  • 200 g getost
  • 1 dl grädde

Gör så här

  1. Skölj, ansa och skär grönsakerna i bitar. Lägg grönsakerna i 2 msk olivolja i en liten långpanna och stek dem mitt i ugnen, 200°C, ca 15 min.
  2. Stek fläskkotletterna i 1 msk olivolja i en stekpanna, ca 5 min/sida.
  3. Hacka örtkryddorna grovt. Blanda gärna flera sorter. Strö dem över fläskkotletterna och grönsakerna och servera med dressingen.
  4. Getostdressing: Rör ihop getost och grädde, gärna i matberedare eller mixer.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept