Från Köket

Finskuren fläsk-eller kalvfilé med rösti

4

Du behöver

  • 400 g fläsk- eller kalvfilé
  • 1 st gul lök
  • 10 st färska champinjoner
  • 5 dl grädde
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk mjöl
  • salt, peppar, Maggi smakförstärkare

Rösti:

  • 400 g potatis
  • olja och margarin till stekning
  • salt, peppar, ev lite muskot

Gör så här

  1. Rösti: Koka potatisarna med skal. Låt dem inte bli färdigkokta. Skala efter kokning och riv grovt. Stek i panna med margarin och lite olja. Vänd dem en gång och låt steka färdigt i ugnen. Krydda ev. med lite muskot.
  2. Finstrimla köttet och fräs det tillsammans med hackad lök och skurna champinjoner. Pudra med mjöl och slå över vin och grädde. Låt koka i 10 minuter och smaksätt med salt, peppar och Maggi smakförstärkare.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept