Från Köket

Medelhavsräkor med Pernod

4

Du behöver

  • 800 g gambasräkor eller jätteräkor
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1 st fänkålsstånd
  • 1 st gul lök
  • 1 dl Pernod (nr: 626)
  • 2 st tomater
  • 50 g kruspersilja
  • 3 msk smör
  • 2 dl vitt vin
  • 1 dl vatten
  • 1 msk vetemjöl
  • salt, peppar, sambal oelek

Gör så här

  1. Fräs de finskurna grönsakerna (fänkål, lök och vitlök) i smör. Pudra med mjöl.
  2. Snitta räkorna utmed ryggen och tag ur tarmen. Låt skalet sitta kvar. Lägg i räkorna i pannan och låt dem fräsa en stund. Tillsätt vin, vatten och Pernod. Låt det koka i 10 minuter. Vänd ner grönsakerna och smaka av med salt, peppar och sambal oelek. Toppa med hackad persilja och tärnade tomater.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept