Från Nyhetsmorgon

Gäddbiffar med rostat bröd och gräslöksyoghurt

4

Du behöver

  • 400 g gäddfilé
  • 10 g salt
  • 3 dl grädde
  • 1 st ägg
  • smör till stekning
  • 4 bitar rostbröd
  • tomat
  • ruccolasallad
  • nymalen vitpeppar

Gräslöksyoghurt:

  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 0,5 dl skuren gräslök
  • 1 tsk flytande honung
  • salt, peppar

Gör så här

  1. Skär gäddfilén i mindre bitar och rimma den i salt i ca 10 minuter. Mixa sedan gäddan i matberedare. Tillsätt grädden lite i sänder. Knäck i ägget och peppra. Blanda och forma till 8 bitar. Stek i smör tills de har fått en gyllenbrun färg. Rosta brödet och lägg biffarna i brödet.
  2. Garnera med tomat och ruccolasallad. Blanda yoghurten, gräslök och honung. Smaka av med salt och peppar. Ringla över gräslöksyoghurten.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept