Från Nyhetsmorgon

Citronstekt hälleflundra med caesarsallad

20 min
4
Citronstekt hälleflundra med caesarsallad
Foto: Fredrik Sandin Carlson
20 min
4

Du behöver

  • 4 bitar hälleflundra à 160 g
  • 1 smör till stekning
  • 1 dl pressad citronjuice
  • 1 msk honung
  • 1 tsk malen svartpeppar

Caesardressing:

  • 2 st äggulor
  • 2 dl olivolja
  • 100 g riven parmesan
  • 1 msk hackad vitlök
  • 0,5 dl mjölk
  • 1 msk rödvinsvinäger
  • 1 st sardell
  • romansallad
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Värm upp citronjuicen i en kastrull och reducera, det vill säga koka ihop tills 1 matsked återstår, tillsätt honung och svartpeppar. Tag av citronjuicen från plattan och pensla den på fiskens översida.
  2. Hetta upp smör i en stekpanna och stek fisken, cirka 2-3 minuter på varje sida.
  3. Caesardressing: Mixa ihop äggulor, vitlök och sardeller. Häll i oljan droppvis under vispning tills det blir en krämig sås.
  4. Tillsätt parmesanosten och smaka av med salt och peppar. Blanda i salladen och servera den tillsammans med fisken.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept