Från Nyhetsmorgon

Caesarspett

10

Du behöver

Caesarspett:

  • 10 st batard rustique (bröd)
  • 30 st tigerräkor eller stora räkor
  • 10 st träspett
  • 10 st champinjoner
  • 175 g parmigiano reggiano (parmesanost)
  • 250 g bacon
  • 1,5 dl olivolja
  • 10 g dill
  • 10 g gräslök
  • 0,5 st citron, det rivna skalet
  • 1 st vitlöksklyfta
  • 4 st romanasallad (ej i kruka)
  • 3 askar shizokrasse
  • 3 askar daikonkrasse

Caesardressing:

  • 2 st vitlöksklyftor (stora)
  • 0,25 st gul lök
  • 4 st sardellfiléer
  • 2 st äggulor
  • 3 dl matolja
  • 3 cl rödvinsvinäger
  • 5 cl vatten
  • 1 tsk socker
  • worcestersås
  • salt, vitpeppar

Gör så här

  1. Ceasarspett: Börja med att mixa olivolja med dill och vitlök till en örtolja. Tillsätt den finhackade gräslöken och citronraspet. Skala tigerräkorna och sätt 3 på varje spett. Stek dem på ett mycket hett teflonjärn. Marinera dem sedan i örtoljan. Skölj romanasalladen. Spara alla hjärtbladen och skär ner de större bladen. Skiva champinjonerna och hyvla parmesanen. Strimla baconen i små bitar. Stek dem till crisp. Låt fettet rinna av vid svalningen.
  2. Dressing: Finhacka den gula löken. Mixa den med vitlök och sardeller till en puré. Häll äggulorna i en bunke och vispa med oljan till en majonnäs. Tillsätt lökpuré, vinäger och vatten. Smaka till sist av med socker, salt, vitpeppar och worcestersås.
  3. Dela batardbrödet och blanda salladen med dressingen, champinjonerna och den hyvlade parmesanen. Lägg salladen och ett spett på varje bröd. Strö över baconcrisp. Garnera med shizo- och daikonkrasse. Placera varje överdel av brödet vid respektive smörgås.
  4. OBS! Att jag använder träspett til
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept