Från Nyhetsmorgon

Abborrgratäng med rotsaker och dill

4

Du behöver

  • 800 g abborrfiléer
  • 2 st skalade morötter
  • 20 st haricots verts
  • 20 st sockerärter
  • smör
  • 3 dl grädde
  • 3 dl mjölk
  • 1 klyfta vitlök
  • 1 msk maizena
  • 0,5 dl skuren gräslök
  • 0,5 dl skuren dill
  • 2 dl riven cheddarost
  • salt, vitpeppar

Gör så här

  1. Putsa abborrfiléerna. Skär morötterna i stavar och koka dem snabbt mjuka i lättsaltat vatten. Snoppa haricots verts och sockerärter, koka också dem mjuka i lättsaltat vatten.
  2. Smörj en ugnsfast form, sprid ut grönsakerna i den, fördela abborrfiléerna på grönsakerna och salta och peppra. Koka upp grädde och mjölk, tillsätt en klyfta pressad vitlök och låt blandningen sjuda. Blanda maizenan med lite vatten. Tillsätt blandningen i gräddkoket under omrörning och låt koka tills en bra konsistens uppnåts. Smaka av med salt och peppar.
  3. Vid servering, tillsätt gräslök och dill och häll såsen på fisken och grönsakerna. Strö över osten och grädda i ugn på 175 grader ca 15 minuter.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept