Från Nyhetsmorgon

Ugnsbakade persiljerötter och morötter med dipp

4

Du behöver

  • 8 st persiljerötter
  • 8 st morötter
  • 1 dl olivolja
  • 1 st pressad citron
  • salt och peppar

Wasabirostad vitlöksmajonnäs:

  • 3 st äggulor
  • 1 msk senap
  • 2 msk wasabi
  • 5 dl matolja
  • 0,5 dl hackad persilja
  • citronsaft, salt och peppar

Gör så här

  1. Borsta rotfrukterna och lägg i ugnsfast form. Ringla över olivoljan och citronsaften. Salta och peppra. Baka i 200 graders ugn ca 20 minuter.
  2. Wasabirostad vitlöksmajonnäs: Vispa äggulorna med senapen. Ringla ner oljan (som en majonnäs). Blanda ner persiljan. Smaksätt med wasabi, salt, peppar och citronsaft.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept