Från Nyhetsmorgon

Sill Sushi

4

Du behöver

  • 10 st madelpotatisar med skal
  • 1 msk sojasås
  • 2 tsk senap
  • 2 tsk färskriven pepparrot
  • 3 st matjesillfiléer
  • 1 tsk wasabi (japansk pepparrot)
  • 10 st gräslöksstrån
  • 1 l vatten
  • 1 msk salt

Sås till servering:

  • 2 msk sojasås
  • 1 tsk wasabi

Gör så här

  1. Koka potatisen i vatten med salt, tills den är mjuk. Skala och mosa med gaffel. Tillsätt senap och wasabi. Blanda väl. Tillsätt sojasås och pepparrot.
  2. Skär matjesillen på längden, ca 1 cm tjock. Lägg en bit plastfilm på en bänk. Tryck ut potatismassan, ca 5 cm på bredden och 10 cm på längden. Lägg på 6 skivor matjesill och 4 gräslöksstrån. Rulla ihop på längden som en sushirulle. Låt stå i kylen 10 min före servering.
  3. Skiva upp 2 cm tjocka skivor och servera med såsen, där ingredienserna blandats väl. Garnera med resten av gräslöksstråna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept