Från Nyhetsmorgon

Lingonpäron

Lingonpäron
Foto: Fredrik Sandin Carlsson
Från Nyhetsmorgon

Vackert röda blir de här goda päronen. Servera dem direkt med en klick grädde eller vaniljglass, eller stjälp upp dem på en stor glasburk och förvara svalt.

19 juli 2011
Visa mer
1h
4

Du behöver

  • 4 dl lingon, färska eller frysta som tinat
  • 2 dl socker
  • 3 dl vatten
  • 1 st citron, saften
  • 500 g päron (cirka 6 stycken)
  • Vaniljglass, till servering
  • vispad grädde, till servering

Gör så här

  1. Rensa och skölj lingonen. Koka upp lingon, socker och vatten (och eventuellt citron). Låt sjuda 10 minuter.
  2. Skala under tiden päronen och lägg ner dem i koket. Låt koka tills päronen är mjuka. Det kan variera från en halvtimme till flera timmar beroende på hur hårda päronen är från början.
  3. Häll päron och lag i en väl rengjord glasburk och tillslut på en gång. Förvara burken kall, då håller den sig cirka fyra månader.
  4. Eller ät upp päronen med detsamma! Servera med vaniljglass eller vispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept