Vanilj- och chokladpannacotta

15 november 2007
Sugen på något liknande? Nytt recept

Du behöver

  • 2 st gelatinblad
  • 3 dl grädde
  • 5 dl mjölk
  • 1 msk socker
  • 1 st vaniljstång
  • 1,5 dl riven vit choklad
  • 2 l svenska jordgubbar
  • 2 dl flädersaft

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i blöt. Koka upp grädde och mjölk, tillsätt socker och vaniljstången skuren på längden. Låt blandningen sjuda i ca 5 minuter. Tag då upp vaniljstången och rör i den rivna chokladen. Krama ur gelatinbladen och tillsätt dem i blandningen. Häll upp fyra glas och ställ i kylen att stelna.
  2. Dela jordgubbarna i halvor och marinera dem i flädersaft i ca 15 minuter. Serveras till blandningen.
Kommentera receptet

Fler goda recept