Från Nyhetsmorgon

Ananasnapoleon med kokosglass och vaniljvinägersky

4

Du behöver

  • 8 bitar smördeg (ca 5x5 cm)
  • florsocker
  • 1 st ananas
  • 50 g smör
  • 50 g strösocker

Kokosglass:

  • 5 dl vispgrädde
  • 5 dl mjölk
  • 7 st äggulor
  • 150 g strösocker
  • 400 g kokospasta (eller puré)
  • 5 cl ljus Bacardi

Vaniljvinägersky:

  • 100 g smör
  • 100 g strösocker
  • 5 dl ananasjuice
  • 1,5 dl äppelcidervinäger
  • 1 st vaniljstång, urskrapad

Gör så här

  1. Kokosglass: Koka upp grädde och mjölk. Vispa äggulor, socker och kokospuré. Slå den varma gräddmjölken över äggblandningen och värm under omrörning tills den tjocknar. Den får inte koka. Sila och låt svalna. Tillsätt Bacardi. Kör blandningen i glassmaskin och ställ in i frysen.
  2. Sätt ugnen på 200°. Lägg smördegsbitarna på en plåt. Pudra över florsocker, lägg på ett smörpapper och sedan en plåt som tyngd och grädda degen i ugnen i 10 min. Dela varje smördegsbit i två tunnare skikt.
  3. Skala och tärna ananasen. Stek tärningarna gyllenbruna i smör och socker.
  4. Vaniljvinägersky: Smält smör och socker till vinägerskyn i en kastrull. Låt sjuda på svag värme i 5-7 minuter. Tillsätt ananasjuice, vinäger och vanilj. Koka ihop till hälften.
  5. Bygg napoleonbakelserna av tunna smördegsskikt, ananas och kokosglass. Skeda vaniljvinägersky runt.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept