Frasiga våfflor

1h 15 min
10 våfflor
1h 15 min
10 våfflor

Du behöver

  • 4 dl vetemjöl
  • 3 dl vatten
  • 1 krm salt
  • 4 dl vispgrädde
  • 3 msk smält smör

Gör så här

  1. Vispa vetemjöl, vatten och salt till en jämn smet. Låt sedan smeten stå rumstempererat cirka 1 timme.
  2. Vispa grädden till ett hårt skum och blanda ner den i smeten. Hetta upp våffeljärnet och pensla det med lite smält smör till de första laggarna.
  3. Lägg en deciliter av smeten i det varma våffeljärnet. Bred ut smeten något, stäng locket och grädda gyllengula våfflor.
  4. Lägg våfflorna på ett bakgaller, så håller de sig frasiga.
  5. Servera våfflorna så nygräddade som möjligt. Servera gärna med lite god sylt eller färska bär och varför inte lite glass eller grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept