Risotto al radicchio rosso

Du behöver

  • 400 g risottoris
  • 300 g rosésallad
  • 1 gul lök
  • 2 skållade tomater
  • 1 köttbuljongtärning
  • 100 g bacon
  • 100 g rökt pravola el. brie
  • 1 glas vitt vin
  • parmesanost
  • salt
  • extra virgin olivolja

Gör så här

  1. Fräs den fint hackade löken tillsammans med bacon i en kastrull med oljan.
  2. Tillsätt rosésalladen och puttra i 5 minuter.
  3. Tillsätt riset och bryn det i några minuter, tillsätt vinet och låt det dunsta.
  4. Börja tillsätta kokande vattnet (ca trekvarts liter) tillsammans med buljongtärningen och rör med en träslev.
  5. När vattnet slutat koka, lägg i provola/brien, skuret i små bitar, rör riset och häll i massor av riven parmesan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept