Från Nyhetsmorgon

Oxfilé med mango

4

Du behöver

  • 800 gram oxfilé
  • 1 stor mango
  • 1 dl majsolja till friteringen
  • 4 skivade vitlöksklyftor
  • 6 salladslökar i bitar
  • 1 knippe strimlad ingefära
  • 1 msk torr sherry
  • 0,5 msk ljus sojasås
  • 0,5 msk mörk sojasås
  • 0,5 torr sherry
  • en nypa salt, socker, svartpeppar, vatten
  • 0,5 msk potatismjöl eller Maizena
  • 0,5 tsk potatismjöl
  • 1 msk ostronsås
  • 0,5 msk ljus sojasås
  • 4 msk vatten

Gör så här

  1. Skär köttet i grova strimlor samt slå över marinaden. Låt stå i kyl cirka 1 timme.
  2. Skär mangon i strimlor. Stek oxfilén i het olja hastigt och lägg upp på fat. Häll bort hälften av oljan och stek vitlök, salladslök och ingefära. Lägg tillbaka köttet och rör om. Häll i vinet och mangon. Slå i såsen och låt tjockna något. Servera varmt med ris.
  3. Marinad
  4. ½ msk ljus sojasås
  5. ½ msk mörk sojasås
  6. ½ torr sherry
  7. En nypa salt, socker, svartpeppar, vatten
  8. ½ msk potatismjöl eller Maizena
  9. Blanda alla ingredienserna, lägg oxfilén i marinaden.
  10. Såsen
  11. ½ tsk potatismjöl
  12. Msk Ostronsås
  13. ½ msk ljus sojasås
  14. Msk vatten
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept