Mandelstekt strömming med parmesan, citrussallad och grillad fänkål

4

Du behöver

  • 4 strömmingsfileér
  • 4 skivor hyvlad parmesan
  • 1 fänkål
  • smör till stekning
  • sallad
  • 1 blodgrapefrukt eller apelsin
  • 1 rödlök
  • olivolja
  • Mandelpanering
  • 1 msk rågmjöl
  • 1 msk ströbröd
  • 1 msk hackad mandel
  • salt, peppar
  • Balsamicoblandning
  • 1 msk balsamicovinäger
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk honung

Gör så här

  1. Fyll varje strömmingfilé med parmesan, vik på mitten och lägg i mandelpaneringen. Salta och peppra.
  2. Stek i smör ca 2 min beroende på filéernas tjocklek.
  3. Skär bort skalet på citrusen, dela i skivor. Skär rödlöksringar och blanda ihop. Ringla olivolja över och krydda med svartpeppar från kvarn.
  4. Dela fänkålen i fyra klyftor, pensla med balsamicoblandningen. Rosta i ugnen på 200 gr ca 15 min.
  5. Lägg upp filéerna på tallrik tillsammans med citrussalladen och fänkålen. Servera med knäckebröd, förslagsvis Rosendals eget som du bakar själv eller köper i butiken på Rosendals Trädgårdar.
  6. Bonustips!
  7. Strömming går även utmärkt att steka i ugn: Smöra en plåt, lägg på de vikta, panerade filéerna och droppa lite smält smör över. Salta och peppra. Stek i het ugn, 250 gr, ca 5-10 min, filéerna ska få en gyllene färg.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept