Från Nyhetsmorgon

Mandelgelé med färska frukter

4

Du behöver

  • 4 st gelatinblad
  • 1 dl sötmandel
  • 1 dl socker
  • 1,5 dl kokosmjölk
  • säsongens färska frukter

Gör så här

  1. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Skålla, skala och mal mandeln.
  2. Krama ur gelatinet och lägg det i en liten kastrull. Smält det på svag värme. Tillsätt mandel och socker, rör om tills det smält.
  3. Värm kokosmjölken under omrörning. Rör ner gelatinblandningen. Häll upp smeten på en flat tallrik och ställ kallt för att stelna.
  4. Skär den stelnade mandelgelén i bitar 2 x 2 cm, och lägg upp dem på ett fat tillsammans med säsongens färska frukter.
Visa mer
Kommentera receptet
Dagens julklappstips

Fler goda recept