Från Nyhetsmorgon

Kycklingsallad med mango och cashewnötter

4

Du behöver

  • 1 st grillad kyckling
  • 1 st mangofrukter
  • 1 dl cashewnötter
  • 0,5 st isbergssallatshuvud
  • 0,5 dl finskuren salladslök
  • 1 st citrongräs
  • 1,5 dl kokosmjölk
  • 0,5 tsk malen koriander
  • 1 msk thailändsk fisksås
  • 1 tsk brun farin
  • 0,5 tsk salt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Börja med dressingen. Skölj och skär salladslök eller gräslök fint. Tag bort ev. yttre torra blad och nedersta hårda delen på citrongräset. Krossa nederdelen med t.ex ett knivskaft.
  2. Blanda alla ingredienser till dressingen i en kastrull. Värm försiktigt tills sockret smält. Tag kastrullen från värmen.
  3. Tag bort skinn och ben på kycklingen. Skär köttet i bitar. Dela mangon genom att skära på båda sidor om kärnan. Skär loss fruktköttet från skalet och skär det i bitar. Blanda kyckling, mango och nötter i en skål.
  4. Strimla sallaten och fördela på fyra tallrikar. Lägg på kycklingsalladen.Rör om i dressingen och tag upp citrongräset. Häll dressingen över salladen. Servera med bröd.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept