Från Nyhetsmorgon

Kycklingfilé i salladsskålar

3

Du behöver

  • 2 st kycklingfiléer
  • 1 st isbergssallad
  • 1 burk vattenkastanjer, hela 227 g
  • 1 burk strimlade bambuskott 227 g
  • 10 cm purjolök
  • 2 msk rapsolja
  • 1 st krossade vitlöksklyftor
  • 1 krm chilipeppar
  • 2 msk koriander
  • Marinad:
  • 1,5 msk japansk soya
  • 1 krm salt
  • 1 krm vitpeppar

Gör så här

  1. Hacka kycklingfiléerna fint, för hand eller i mixer 3-4 sek. Rör ihop marinaden och häll den över köttet. Blanda väl.
  2. Dela salladen försiktigt så att bladen blir så hela som möjligt. Skölj salladsbladen och skaka av vattnet. Lägg dem i en duk eller plastpåse och förvara dem i kylskåp till serveringen.
  3. Skölj vattenkastanjerna, bambuskott och purjolök och finhacka för hand eller i mixer.
  4. Hetta upp en wok eller stekpanna. Häll i oljan och fräs vitlöken. Tillsätt köttet och fräs någon minut under ständig omrörning. Tillsätt de hackade grönsakerna, chilipeppar och koriander. Fräs en stund. Smaka av.
  5. Vid serveringen tar var och en ett salladsblad och lägger i ett par matskedar av kycklingröran. Vik ihop bladet till en liten "rulle" och ät
  6. Med fingrarna.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept