Från Nyhetsmorgon

Karamelliserade tomater med tolv smaker

6

Du behöver

  • 6 st tomater
  • Fyllning:
  • 1 st äpple
  • 1 st päron
  • 0,5 st liten ananas
  • 1 st vaniljstång
  • 1 st stjärnanis
  • 1 tsk mandlar
  • 1 kvist färsk mynta
  • 1 tsk ingefära
  • 6 st valnötter
  • 1 tsk pistage
  • 1 msk korinter
  • 3 msk socker

Karamellsås med citrusfrukter:

  • 2 st apelsiner
  • 1 st citron
  • 4 msk socker
  • vaniljglass

Gör så här

  1. Skålla tomaterna och ta bort skalet. Skär av ett lock och gröp ut innehållet. Hacka frukten.
  2. Häll sockret i en kastrull och låt det smälta. Lägg i frukten och kryddorna. Låt fruktfärsen karamelliseras.
  3. Fyll tomaterna med den varma frukten och sätt på tomatlocket.
  4. Karamellsås: Låt sockret smälta ner i en kastrull. Pressa i juicen från apelsinerna och rör ut. Lägg i tomaterna och ös dem med karamellsåsen. Tomaterna skall tillagas under 40 minuter och ösas varannan, var tredje minut.
  5. Lägg upp tomaterna på en tallrik och pressa ner en citron i karamellsåsen. Ringla såsen kring tomaterna och servera med vaniljglass.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept