Från Nyhetsmorgon

Hummer- och grönkålssoppa

Du behöver

  • 1 st Hummer
  • 1 glas torrt vitt vin
  • 2 tsk tomatpuré
  • 1 st lagerblad
  • 0,25 st rotselleri
  • 0,5 st palsternacka

Gör så här

  1. Dela hummern i kropp, klor och stjärt och peta loss köttet från skalet.
  2. Skala och skär rotfrukter och lök i 2 cm stora bitar, grovhacka skalen och hummerkroppen.
  3. Fräs skal och grönsaker i smöret, vänd i kryddor och tomatpuré. Slå i vin och tillräckligt mycket grädde för att nästan täcka skalen.
  4. Låt småputtra i 15 minuter. Sila.
  5. Under tiden soppan kokar så förväller du grönkålen i lättsaltat vatten.
  6. Kyl av kålen, krama ur vätskan och hacka. Mixa med soppan.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept