Från Nyhetsmorgon

Havskräftssallad med avokado och blodgrape

Du behöver

  • 3 kokta havskräftor
  • 3 st skivor avacado
  • 3 st klyftor blodgrape
  • Röd mini mangold
  • syltad ingefära
  • salt
  • Dragonblad
  • laxrom
  • 1 l blodgrape
  • 150 g socker
  • 1 dl ingefärsspad
  • 10 st dragonstjälkar
  • 1 l olivolja

Gör så här

  1. Blanda blodgrape, avacado, mangold, ingefära och salt. Sätt blandningen i en form, lägg över ett lager mangold. Dekorera med kräftor och varva avacado och blodgrape. Ripla runt dressing och laxrom, dekorera med dragonblad.
  2. Ingefärsdressing:
  3. Sila av blodgrapen och rör i socker koka sakta ner till 400 ml. Tillsätt ingefära och dragon, låt stå över natten. Sila av och tillsätt olivlojan.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept