Från Nyhetsmorgon

Friterade räkbollar

2

Du behöver

  • 1 burk vattenkastanjer hela 227 g
  • 10 st råa jätteräkor utan skal
  • 1 tsk salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 0,5 st äggvita
  • 3 dl rapsolja till fritering

Gör så här

  1. Skölj vattenkastanjerna i kallt vatten så att de blir spröda. Finhacka vattenkastanjer och räkor och lägg dem i en skål. Tillsätt salt och peppar. Blanda ner äggvitan lite i sänder och rör till en fast färs.
  2. Forma köttbullstora bollar. Hetta upp oljan i en liten kastrull med höga kanter. Prova att oljan är tillräckligt het genom att lägga i en brödbit. Blir den gyllenbrun på 30 sek är oljan tillräckligt het. Lägg i bollarna och fritera dem tills de är gyllenbruna. Tag upp dem med
  3. Hålslev och låt dem rinna av på hushållspapper. Servera dem tillsammans med sweet sour sauce eller sweet chili sauce.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept