Från Nyhetsmorgon

Chicken Adobong Manok

4

Du behöver

  • 1,2 kg kyckling
  • 250 ml vinäger
  • 100 ml sojasås
  • 2 tsk hackad vitlök
  • 3 lagerbärsblad
  • 2 tsk krossade pepparkorn
  • 2 tsk salt
  • olja

Gör så här

  1. Dela kycklingen i delar och lägg dem i en gryta. Lägg till alla ingredienser, utom oljan, tillsammans med vatten och låt det koka upp. Sänk värmen och låt det koka ihop i 40-50 minuter. Ta sedan ut kycklingen och sila buljongen.
  2. Bryn kycklingdelarna i het olja i en stekpanna tills den är frasig på alla sidor, torka dem sedan på ett absorberande papper och lägg dem på serveringstallriken. Värm upp buljongen och reducera till en tjock flytande konsistens, häll sedan över kycklingen och servera.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept