Från Nyhetsmorgon

Blåbärspäron

4

Du behöver

  • 4 dl blåbär, färska eller frysta som tinat
  • 1 dl socker
  • 3 dl vatten
  • ev färskpressad saft från 1 citron
  • 500 g päron

Gör så här

  1. Rensa blåbären och skölj dem om det behövs. Koka upp bär, socker och vatten (och eventuellt citron). Låt sjuda tio minuter och skala päronen under tiden och lägg ner dem i koket. Låt koka tills päronen är mjuka. Det kan variera från en halvtimme till flera timmar beroende på hur hårda päronen är från början.
  2. Häll päron och lag i en väl rengjord glasburk och tillslut på en gång. Förvara burken kall då håller den sig i fyra månader ungefär. Eller ät upp den på en gång. Servera med vaniljglass eller vispad grädde.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept