Bäverragu

Bäverragu

9 ingredienser

Ingredienser

portioner
  • 2 kg bäverkött med ben
  • 1 l blandade rotfrukter
  • örtkrydda
  • rött vin
  • 1 dl soja
  • buljong
  • salt
  • peppar
  • ädelost

Gör så här

  1. Stycka bävern i bogar, lår, rygg och bringa. Äldre bäver kan läggas i mjölk och vatten över natten.
  2. Bryn ca 2 kg kött till 4 personer. Lägg över i en gryta, tillsätt rotfrukterna skurna i bitar (selleri, lök, morötter, persiljerot, etc ), örtkryddor (helst färska, gärna libbsticka) så att det täcker köttet. Koka tills köttet lätt lossnar från benen. Tag upp köttet och plocka loss från benen. Red sedan fonden, tillsätt grädden, smaka av med salt och peppar och lite ädelost.
  3. Sila såsen över det plockade skurna köttet. Servera med svamp, lättkokta grönsaker, och en god sort potatis.