Hacka nötterna och torrosta i stekpanna, häll på tallrik och låt svalna.
Rita cirklar, max 24 cm diameter, på baksidan av 3 bakplåtspapper.
Vispa äggvitor och 1,75 dl socker ca 10 minuter.
Blanda hasselnötsmjöl, hackade nötter, 1,5 dl socker och potatismjöl.
Vänd försiktigt ner nötblandningen i den hårdvispade äggvitan.
Smöra, mjöla och bred ut till 3 runda bottnar.
Grädda i mitten av ugn, 150 grader ca 15 minuter.
Låt svalna.
Chokladmousse
Smält 2/3 av chokladen i vattenbad, finhacka resterande 1/3. Ta bort från värmen och rör ner resten av chokladen. Låt svalna utan att stelna.
Separera äggulor från vitor, vispa äggvitorna hårt till fast skum.
Rör ner äggulorna och den uppvispade grädden i den smälta och avsvalnade chokladen. Tillsätt socker, finrivet apelsinskal och någon matsked apelsinsaft.
Vänd ner den hårdvispade äggvitan försiktigt i chokladsmeten. Ställ svalt.
Fyllning
Skiva 1/3 av jordgubbarna till fyllning och förbered resten av jordgubbarna och marsipandekoration.
Vispa grädden och vänd ner de skivade jordgubbarna.
Montering
Bred ut chokladmousse på första bottnen och fördela 1 pkt färska hallon.
Lägg på botten nr 2, bred ut jordgubbs- och gräddblandningen jämnt ut till kanterna.
Lägg på botten nr 3, fördela bären och avsluta med vispad grädde och dekor.