Inget går upp emot hemlagade kåldomar! Förnya ditt klassiska recept och gör dessa gudomligt goda, ölbräserade kåldomar på orre med blåbärsgremolata och ölsås. Mums!
Blanda grädde och ströbröd. Bryn löken och blanchera kålen. Blanda färsen, späcket, löken, ströbrödsblandningen, salt och peppra.
Forma och rulla kåldolmarna.
Bräsera dolmarna i stekpanna och häll på porterölen. Placera dolmarna i en ugnsäker form, häll över ölen från stekpannan och tillsätt honungen. Ställ sedan in i ugnen på 200 grader, över och undervärme, i ca 20 minuter.
Ölsås
Fräs löken i smör så att den blir mjuk. Häll i stekskyn från plåten med dolmarna över löken. Häll i fond och grädde. Låt det reducera ned till en simmig konsistens och smaka av med salt och peppar.
Blåbärsgremolata
Blanda finrivet citron - och apelsinskal med citronsaften. Hacka ned persiljan fint och blanda med övriga ingredienser. Halvera blåbären och vänd försiktigt ned dem i persiljehacket.
Grönkålschips
Värm upp oljan till 160 grader i en tjockbottnad kastrull. Riv grönkålen i önskad storlek. Fritera grönkålsbladen tills de är krispiga. Låt rinna av på papper och salta.
Servering
Lägg upp kåldolmarna på en tallrik, häll såsen runt om och klicka ut lite gremolata på tallriken. Dekorera med grönkålschips, halverade hallon och lite granskott.