Helenas chokladkaka

Helenas chokladkaka
Foto: Åsa Dahlgren

Du behöver

  • 1,5 dl flytande margarin
  • 3,75 dl socker
  • 1 nypa salt, ca 0.5 krm
  • 1 msk vaniljsocker
  • 1 dl kakao (knappt)
  • 3 st ägg
  • 2,25 dl vetemjöl
  • 0,5 dl flytande margarin
  • 3 dl florsocker
  • 5 msk kakao
  • 2 msk vispgrädde
  • 1 st äggvita
  • 100 g blandade nötter, t ex salta pistagenötter, pekannötter el
  • röda bär om det är säsong
  • florsocker

Gör så här

  1. Värm margarinet i en 2-liters kastrull. Tillsätt socker, salt, vaniljsocker, kakao, ägg och vetemjöl. Smörj en 2-liters tårtform på insidan av kanten. Klipp ut ett bakplåtspapper stort som bottnen och lägg det i formen. Häll smeten i formen och grädda i 25 minuter i 175 grader (kakan ska vara lös i mitten).
  2. Låt chokladkakan svalna och vänd den därefter upp och ner så att den lossnar. Värm margarinet till chokladfrostingen i en kastrull. Tillsätt florsocker, kakao och grädde. Vispa äggvitan till skum och rör ner den i chokladfrostingen. Bred chokladfrostingen över kakan. Strö på nötter och dekorera med röda bär. Sikta över florsocker.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept