Nyrökt böckling med amerikansk sallad

Nyrökt böckling med amerikansk sallad
Foto: TV4

Knepet för att få böcklingen att smaka nyrökt är att värma den över enris

26 januari 2009
Visa mer
4

Du behöver

  • 8 st böcklingar
  • 4 äpplen
  • 1 liten purjolök
  • 1 stånd fänkål
  • 3 morötter
  • 1 dl hasselnötskärnor, finhackade
  • Dressing:
  • 1,5 msk matolja
  • 1,5 msk vatten
  • 1,5 msk pressad citron eller vinäger
  • salt och peppar

Gör så här

  1. Grovriv äpplena och morötterna. Finstrimla purjon och fänkålen. Hacka nötterna. Blanda i en skål. Rör ihop dressingen och häll över.
  2. Om böcklingen inte är nyrökt kan den värmas på galler i ugnen. Sätt ugnen på 100°. Lägg gärna enris i en panna under för att få fin smak.
  3. Servera med varm baguette eller rostat bröd.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept