Nyponsoppa med apelsin

20 m
6
Nyponsoppa med apelsin
Foto: Johanna Kassel
Från Nyhetsmorgon

Nyponsoppa, finns det någon som inte fullkomligt älskar det? Jag tror att det är på grund av det väcker så många fina barndomsminnen och att det såklart är väldigt gott! 


Recept ut boken ”Fest på 30 minuter” av Jessica Frej

Tips! Koka nyponsoppan dagen innan och förvara i kylskåp. Vill du servera den varm så värm försiktigt på spisen utan att den kokar.

10 september 2016
Visa mer
20 m
6

Du behöver

  • 9 dl kallt vatten
  • 0,75 dl nyponskalsmjöl
  • 0,75 dl strösocker
  • 1,5 msk potatismjöl
  • 2 apelsiner, saften

Till servering

  • Mandelbiskvier
  • Vaniljglass

Gör så här

  1. Vispa ihop allt utom apelsinsaften i en kastrull.
  2. Låt det koka upp men avbryt när du ser första bubblan, annars kan det blir klistrigt.
  3. Dela apelsinerna och pressa i saften, rör om och häll upp i en kanna.
  4. Häll nyponsoppa i sex skålar eller glas, varm, ljummen eller kall. Det du tycker är godast.
  5. Toppa med en rejäl glasskula och avsluta med mandelbiskvierna.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept