Foie gras poêlé

Från Nyhetsmorgon

Lyxig förrätt gjord på ank- eller gåslever med äpple, fikon och vindruvor.

21 februari 2015
Visa mer
6

Du behöver

  • 3 hg anklever eller gåslever
  • 2 äpplen
  • 6 fikon
  • 50 g smör
  • 50 g vindruvor utan kärnor
  • 2-3 msk cognac
  • 1 brioche
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och skiva grovt äpplena, dela fikonen och druvorna.
  2. Skiva anklevern i 2 cm skivor.
  3. Bryn äpple och druvor i smör på låg värme tills äpplena mjuknar. Bryn smör, när smöret tystnar lägg i skivorna av levern, vänd efter ca 1 minut och flambera, lägg i fikonen och låt stå 2-3 min på eftervärme vid sidan av spisen.
  4. Strö på lite flingsalt och några drag med pepparkvarnen. Servera med brioche och lämpligt vin.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept