Foie gras poêlé

Lyxig förrätt gjord på ank- eller gåslever med äpple, fikon och vindruvor.

21 februari 2015
6

Du behöver

  • 3 hg anklever eller gåslever
  • 2 äpplen
  • 6 fikon
  • 50 g smör
  • 50 g vindruvor utan kärnor
  • 2-3 msk cognac
  • 1 brioche
  • flingsalt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Skala och skiva grovt äpplena, dela fikonen och druvorna.
  2. Skiva anklevern i 2 cm skivor.
  3. Bryn äpple och druvor i smör på låg värme tills äpplena mjuknar. Bryn smör, när smöret tystnar lägg i skivorna av levern, vänd efter ca 1 minut och flambera, lägg i fikonen och låt stå 2-3 min på eftervärme vid sidan av spisen.
  4. Strö på lite flingsalt och några drag med pepparkvarnen. Servera med brioche och lämpligt vin.
Visa mer
Kommentera receptet

Fler goda recept