Boeuf à la bourguignonne

3 h
6
3 h
6

Du behöver

  • 1,5 kg högrev
  • 50 g smör
  • 2 msk olivolja
  • 100 g rökt sidfläsk
  • 3 gula lökar
  • 3 morötter
  • 2 solovitlökar, krossade
  • 1-2 flaskor rött vin
  • 3 dl kalvbuljong
  • 6 kvistar färsk timjan
  • 2 kvistar rosmarin
  • 0,5 dl bladpersilja
  • 3 lagerblad
  • 0,5 kg skogschampinjoner
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 msk dijonsenap

Gör så här

  1. Skär köttet i bitar på ungefär 4 x 4 cm, och sidfläsket i något mindre bitar. Bryn kött och sidfläsk i olja och smör. Tillsätt grovt klyftad lök, morötter, vitlök och champinjoner.
  2. Häll i vinet, tomatpuré, dijonsenap, buljong och kryddor.
  3. Sjud din Boeuf Bourguignon i 2-3 timmar under lock på låg värme, tills köttet är mört. Alternativt ställ grytan i ugnen på 150-170 grader.

  4. Smaka av med hackad bladpersilja, salt och svartpeppar.
  5. Servera med potatismos eller tärna potatis grovt och låt den koka med i grytan sista halvtimmen. Jag äter alltid grytan med baguette och en roquefort papillon, och naturligtvis med ett lämpligt vin, helst samma som jag kokat grytan på.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept