Krusbärssmulpaj

20 min
4
Krusbärssmulpaj
Foto: Fredrik sandin carlsson
Från Nyhetsmorgon

Gör pajen med bär efter säsong! Varför inte körsbär, blåbär, äpple eller blandade bär?

15 juli 2011
Visa mer
20 min
4

Du behöver

  • 600 g krusbär, (600 g = drygt 1 liter)
  • 2 msk socker
  • 2 msk pressad citron

smulpajdeg gjord på mandelmjöl:

  • 50 g mandelmjöl
  • 50 g vetemjöl
  • 50 g smör, osaltat
  • 50 g socker
  • 0,5 krm salt
  • lite citronrasp

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 250 grader grillvärme.
  2. Blanda alla ingredienser till smulpajdegen i en bunke så det blir grova smulor, dvs inte en slät deg. Om man vill göra en vanlig smuldeg utan mandelmjöl tar man dubbelt så mycket vetemjöl.
  3. Skölj krusbären och snoppa av dem. Lägg dem i en kastrull med socker och pressad citron och koka dem mjuka.
  4. Lägg krusbären i 4 eldfasta små pajformar (cirka 10x15 cm) eller i en stor form för 4 personer.
  5. Strö pajdegssmulorna över det hela och sätt dem i en förvärmd ugn 250 grader grillvärme i några minuter tills smulorna blivit gyllenbruna.
  6. Låt pajformarna svalna och servera dem ljumma med vaniljglass eller kalla med vaniljsås till.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept