Tartar på högrev

Du behöver

  • 300 g högrev
  • flingsalt
  • svartpeppar från kvarn

Garnityr

  • 300 g gulbeta
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk ättika
  • 1 st äggula
  • 2 dl matolja
  • 0,5 dl riven prästost, extralagrad
  • 1 msk gräslök, hackad
  • 1 st silverlök
  • 50 g smör
  • 0,5 dl kapris

Gör så här

  1. Tartar
    Grovmal eller hacka högreven fint.
  2. Forma till 4 st biffar.
  3. Alternativt kan man rulla ihop färsen i plastfilm, fixera och frysa in.
  4. Tag då ut färsen 1 timme innan servering, låt tina i 30 minuter, och skär upp i 4 exakta bitar.
  5. Krydda snittytan med flingsalt och nykvarnad svartpeppar.
  6. Garnityr
    Koka gulbetan mjuk i saltat vatten, ca 45 minuter.
  7. Drag av skalet med fingrarna, och skär den i mindre bitar.
  8. Vänd upp i olivoljan och krydda med salt och peppar.
  9. Mixa äggula, ost och ättika i mixern.
  10. Tillsätt oljan droppvis så att det bildas en emulsion.
  11. Smaka av med salt, peppar och ättika.
  12. Skala löken, och skiva den tunt på mandolin.
  13. Spola av löken i kallt vatten så att man får bort den skarpa löksmaken.
  14. Torka kaprisen torr. Stek den frasig en kastrull med smöret.
  15. Toppa med gräslök, krasse och löken.
  16. Strö över den varma kaprisen och ringla över extra smör.
  17. Servera gärna med rostat surdegsbröd eller potatischips, alternativt med rostad potatis om man vill äta det som varmrätt.
  18. Det går också bra att halstra råbiffen som hastigast.
Visa mer
Kommentera receptet
Kökets box

Fler goda recept