Ögon i grön gelé

Från Nyhetsmorgon

Riktigt läskigt bakverk med ögon som badar i grön gelé. Perfekt att baka till halloween.

29 oktober 2014
Visa mer

Du behöver

Ögon

  • 150 g choklad
  • 1 dl vispgrädde
  • 35 g smör
  • 200 g vit marsipan
  • 100 g grön marsipan eller sockerpasta
  • 50 g svart marsipan eller sockerpasta
  • röd ätbar färgpenna

Chokladkaka

  • 3 dl strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 msk kakao
  • 150 g smör, smält och avsvalnat
  • 2 ägg
  • 1,5 dl hett vatten

Grön gelé

  • 7-8 dl ljus saft
  • grön karamellfärg
  • 5 gelatinblad

Gör så här

  1. Chokladkaka
    Vispa ägg och socker, rör i alla torra ingredienser och smöret. Rör sist ner vattnet. Häll smeten i en bröad form och grädda i 175 grader ca 40 min.
  2. Grön gelé
    Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Blanda saften med grön karamellfärg. Smält gelatinbladen i micron, blanda ner i saften häll upp i glasskål och ställ i kylskåp.
  3. Ögon
    Hacka chokladen och lägg den tillsammans med grädden i en kastrull. Värm tills chokladen smält, rör då i smöret och ca en tredjedel av chokladkakan du bakade. Låt stå, gärna över natt.
  4. Rulla chokladganachen till bollar.
  5. Kavla ut vita marsipanen, stansa ut cirklar. Lägg bollarna mitt på och klä de med den vita marsipanen.
  6. Stansa ut små runda cirklar till iris av den gröna marsipanen/sockerpastan gör likadant med den svarta. Montera iris och pupill på dina vita bollar. Rita röda streck med pennan.
Visa mer
Kommentera receptet
Julklappstips

Fler goda recept